2011. június 24., péntek

Ropogós rebarbarás süti

Sokan nem szeretik a rebarbarát, talán savanykás íze miatt, vagy nem tudom, megfelelően elkészítve pedig nagyon finom és egészséges! Mi leginkább kompótnak ettük, de most sütibe is kipróbáltam, és fantasztikus íze van. 

Hozzávalók:
  • 10 dkg.vaj vagy margarin
  • 30 dkg. barna cukor
  • 1/2 evőkanál fahéj
  • 5 dkg. mandula
  • 1 tojás
  • 22,5 dkg. liszt kiskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 3 dl tejföl
  • 30 dkg. rebarbara.
A rebarbarát megpucoltam, megmostam, és 1 cm-es darabokra vágtam. A cukorból 10 dkg cukrot világosra karamellizáltam, beleforgattam a rebarbara darabkákat, hogy mindenhol érje, majd megszórtam a fahéjjal és levettem a tűzről.  A vajat a maradék cukorral és a tojással kikevertem, hozzászitáltam a lisztet, amiben előtte beleszórtam a szódabikarbónát és a sót, végül hozzáadtam a tejfölt és a karamelles rebarbarát. Közepes tepsit kikentem, ebbe öntöttem a tésztát, tetejére szórtam a mandulát és még megszórtam cukorral. 180 fokon, 30 -35 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzük! 

kissé elkókadt a melegbe!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recept és a sütemény is gusztusosan néz ki! Régóta vágyom rebarbarás édességekre mert olyan jókat láttam a tévében is, de sajnos rebarbarát gyerekkorom óta nem láttam! :( Utána kell nézzek, hogy nevelhetnék én a kertben.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Barbi :) Sajnos, én is ritkán fogom ki,most is véletlenül láttam meg a piacon egy bácsikánál.

    VálaszTörlés
  3. Gyerekkoromban a kertünkben volt rebarbara.....Anyukám főleg kompótot készített belőle, sütit nem. Biztosan finom lehet ez a süti!!!

    VálaszTörlés
  4. Bori, nekem is első próbálkozásom, de igazán finom süti lett belőle!

    VálaszTörlés