Aki nem szerette eddig a csirke mellett, az okvetlenül kóstolja meg, így elkészítve! Isteni omlós, és zamatos íze van. Lehetőleg előző este készítsük el, és csak másnap süssük meg, így jól átjárják az ízek az amúgy ízetlen melle húst. Praktikus, mert nem kell hozzá tojás!
Hozzávalók:
- 1 nagy filézett csirkemell
- 5 dl. natúr joghurt vagy kefir
- 3 cikk fokhagyma
- só, bors, 1 kávéskanál oregánó
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez.
A csirkemellet, kettévágom, majd éles késsel, vékony egyforma szeleteket vágok belőle. Ha jól dolgoztunk, 6 szeletet kapunk. Egyenként, folpack-ón keresztül, enyhén kiklopfolom, sózom és egy nagy tálba rakom. A joghurtot, megsózom, borsózom, beleszórom az aprított fokhagymát és a csirkedarabokra öntöm, átforgatva, hogy minden oldalát érje. Jól lefedve, hűtőbe pihentetem, a fent említettek szerint egy éjszakát, de minimum 2-3 órát.
A zsemlemorzsába keverem az oregánót, a joghurtból kiemelem a hús szeleteket, megforgatom a fűszeres prézlibe, és bő forró olajba aranysárgára sütöm.
Én most vegyes zöldségekből, (paradicsom, paprika, uborka, zöldhagyma, saláta, só, olívaolaj) készült salátával tálaltam.
Nagyon jó ötlet,köszönöm, vittem.
VálaszTörlésNagyon szívesen és majd kérem a beszámolót!
VálaszTörlés