Legelőször, hálás köszönettel tartozom Erinaceának, akinek nagy csodálója vagyok! Látogassatok el az oldalára, fantasztikus bonbon csodákat készít! Ezt a fincsi bonbont is tőle kölcsönöztem.
Drága Nagynénémnek készítettem a születésnapjára, nagy örömére :)
Nagyon egyszerű és nagyszerű az elkészítése. Picit változtattam rajta, mert olvasás után pár napra, emlékezetből készítettem el.
Hozzávalók:
- 20 db. török mogyoró
- 20 db. vajkaramella
- 10 dkg. ét csoki
- kb. 20 dkg. natúr, pirított mogyoró.
A török mogyorót, teflonba pár percig megpirítottam, ettől a barna héja levált, és persze finomabb lett. A karamellát, 10 másodperc alatt mikroba megmelegítettem, hogy formázható legyen. Ellapítva, a közepébe helyeztem a mogyorót, golyót formáztam belőle. Pár 10-15 percig hűtőben, dermesztettem. A többi mogyorót durvára aprítottam. A csokit gőz fölött megolvasztottam, egyenként megmártottam a karamella golyókat benne, majd megforgattam az aprított mogyoróban. Kihűlés után, celofánba csomagoltam. Legközelebb dupla adagot rendeltek!
Ebből én is rendelnék tripla adagot is.:)
VálaszTörlésValóban fincsi, és hamar elkészül!
VálaszTörlés