Sokan nem szeretik a rebarbarát, talán savanykás íze miatt, vagy nem tudom, megfelelően elkészítve pedig nagyon finom és egészséges! Mi leginkább kompótnak ettük, de most sütibe is kipróbáltam, és fantasztikus íze van.
Hozzávalók:
- 10 dkg.vaj vagy margarin
- 30 dkg. barna cukor
- 1/2 evőkanál fahéj
- 5 dkg. mandula
- 1 tojás
- 22,5 dkg. liszt kiskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 3 dl tejföl
- 30 dkg. rebarbara.
A rebarbarát megpucoltam, megmostam, és 1 cm-es darabokra vágtam. A cukorból 10 dkg cukrot világosra karamellizáltam, beleforgattam a rebarbara darabkákat, hogy mindenhol érje, majd megszórtam a fahéjjal és levettem a tűzről. A vajat a maradék cukorral és a tojással kikevertem, hozzászitáltam a lisztet, amiben előtte beleszórtam a szódabikarbónát és a sót, végül hozzáadtam a tejfölt és a karamelles rebarbarát. Közepes tepsit kikentem, ebbe öntöttem a tésztát, tetejére szórtam a mandulát és még megszórtam cukorral. 180 fokon, 30 -35 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzük!
kissé elkókadt a melegbe! |
Nagyon tetszik a recept és a sütemény is gusztusosan néz ki! Régóta vágyom rebarbarás édességekre mert olyan jókat láttam a tévében is, de sajnos rebarbarát gyerekkorom óta nem láttam! :( Utána kell nézzek, hogy nevelhetnék én a kertben.
VálaszTörlésKöszi Barbi :) Sajnos, én is ritkán fogom ki,most is véletlenül láttam meg a piacon egy bácsikánál.
VálaszTörlésGyerekkoromban a kertünkben volt rebarbara.....Anyukám főleg kompótot készített belőle, sütit nem. Biztosan finom lehet ez a süti!!!
VálaszTörlésBori, nekem is első próbálkozásom, de igazán finom süti lett belőle!
VálaszTörlés