2011. június 15., szerda

Rakott tök


Nagyon gyors és finom ebéd! tök másképpen, mert ilyen formában  nem készítettem, de nagyon finom, biztos  még megismétlem a nyár folyamán.

Hozzávalók:
  • 2 közepes zsenge tök
  • 10 dkg. sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • friss kapor
  • 10 dkg. sajt
  • só, bors, zsemlemorzsa.
A tököket kettévágtam, magházát kiszedtem, és ujjnyi szeletekre vágtam. Annyi vízben, hogy ellepje, kiskanálnyi ecettel, sóval, nem túl puhára főztem. Lecsepegtettem, a tejfölt megborsóztam, belekevertem az apróra vágott kaprot, picit sóztam. Összekevertem a  tökkel, és a felkockázott sonkával. Tűzálló tálat vastagon kikentem margarinnal, zsemlemorzsával beszórtam, ráöntöttem a tejfölös, tökös keveréket, tetejét megszórtam reszelt sajttal, forró sütőben, addig sütöttem, 25-30 percig, amíg a sajt pirosra sült a tetején. 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta,ki fogom próbálni így is.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nagyon jó, így lehet a párom is megeszi a tököt.

    VálaszTörlés
  3. Aleda, meglátod, nagyon finom!

    VálaszTörlés
  4. Kati, az én férjem és a fiam sem tök rajongók, de így még ők is megették. A fiam evés közben megszólalt; "ennek a krumplinak kicsit tök íze van!", mondtam, hogy talán azért mert az, de szó nélkül megette!

    VálaszTörlés