Nagyon gyors és finom ebéd! tök másképpen, mert ilyen formában nem készítettem, de nagyon finom, biztos még megismétlem a nyár folyamán.
Hozzávalók:
- 2 közepes zsenge tök
- 10 dkg. sonka
- 1 nagy pohár tejföl
- friss kapor
- 10 dkg. sajt
- só, bors, zsemlemorzsa.
A tököket kettévágtam, magházát kiszedtem, és ujjnyi szeletekre vágtam. Annyi vízben, hogy ellepje, kiskanálnyi ecettel, sóval, nem túl puhára főztem. Lecsepegtettem, a tejfölt megborsóztam, belekevertem az apróra vágott kaprot, picit sóztam. Összekevertem a tökkel, és a felkockázott sonkával. Tűzálló tálat vastagon kikentem margarinnal, zsemlemorzsával beszórtam, ráöntöttem a tejfölös, tökös keveréket, tetejét megszórtam reszelt sajttal, forró sütőben, addig sütöttem, 25-30 percig, amíg a sajt pirosra sült a tetején.
Nagyon guszta,ki fogom próbálni így is.
VálaszTörlésHát ez nagyon jó, így lehet a párom is megeszi a tököt.
VálaszTörlésAleda, meglátod, nagyon finom!
VálaszTörlésKati, az én férjem és a fiam sem tök rajongók, de így még ők is megették. A fiam evés közben megszólalt; "ennek a krumplinak kicsit tök íze van!", mondtam, hogy talán azért mert az, de szó nélkül megette!
VálaszTörlés