A Húsvétra vett bárányból maradt még a fagyasztóba egy comb, ebből csodás hétvégi ebédünk lett. Újításnak, rozmaring helyett, levendulával bolondítottam meg, és nem rontotta el, sőt!
Hozzávalók:
- egy báránycomb
- só
- fokhagyma
- 1 teáskanál friss vagy szárított levendula
- kevés olaj a sütéshez
Páchoz:
- 2 dl. narancslé
- 2 evőkanál almaecet
- 3 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 - 2 kiskanál őrölt bors és só.
Előző estétől a combot a pácba érleltem. Másnap, tepsire fektettem, több helyen megszurkáltam, ide fokhagymát rejtettem, meglocsoltam olajjal, fél dl. vizet öntöttem alá, megsóztam, borsóztam, megszórtam a levendulával, alufóliával lefedve sütöttem, amíg elfőtte a levét, ezután, levettem a fóliát, és pirosra sütöttem. Újkrumplival, friss salátával tálaltam.
Nagyon jól néz ki, én a levendulától egy kicsit tartok, mert mindig a molyirtó jut róla eszembe, de biztos finom lehet, sokan használják ételekbe.
VálaszTörlésÉn is szívesen használom a levendulát szekrényünkbe, még sem az jutott eszembe róla evés közben :)!
VálaszTörlés