Akkor nyilvánosan is, kívánok nagyon jó egészséget és sok-sok boldogságot!
A bonbon mellett ezt a tortát is sütöttem. Nem részletezném, de a rossz kezdet után, másnap újra nekiláttam, és újra megsütöttem. Nagyon finomra sikerült! A díszítésbe annyira belemerültem, hogy elfelejtettem fényképezni, bocsi!
Tészta:
- 7 tojás fehérje
- 16 dkg. cukor
- 12 dkg. lisztet
- 5 dkg. darált dió.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 8 dl. tej
- 10 dkg. darált dió
- pár csepp rum vagy aroma
- 2 dl. felvert tejszín.
Máz a tetejére:
- 10 dkg. fehér csoki
- 10 dkg. ét csoki.
A krémhez, a pudingot a tejben sűrűre főztem, a végén hozzáadtam a cukrot, rumot, hagytam teljesen kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadtam a darált diót, és a felvert tejszínt. A tortából, 3 lapot vágtam, elosztottam rajta a krémet, oldalát is bekentem, erre még szórtam darált diót.
Gőz fölött, felolvasztottam a darabokra tördelt fehér csokit, egyenletesen elsimítottam a tortán. Amikor már megdermedt, felolvasztottam az ét csokit is. Egy zacskóba kanalaztam, levágtam picit a csücskéből, csíkokat húztam a torta közepéig, majd egy fogvájó segítségével, vízszintes szálakat húztam a csíkból kiindulva. Amikor elkészültem a felével, a másik oldalán is folytattam a csíkozást, és mintázást. Nem lett éppen tökéletes, de első próbálkozásom volt. Az ünnepeltnek nagyon tetszett és ízlett is!
Köszi!:)
VálaszTörlés