Isteni finom, nyári leves, mindössze 15 perc alatt! Friss, zöldséges aromák, egy krémleves formájában. Még este is ettem belőle.
Hozzávalók:
- 1 kanál olívaolaj
- 1 fej hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kg. krumpli
- 5 dl. zöldségalaplé
- 5 dl. tej
- 4 evőkanál aprított lestyán
- só, bors.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát az forró olajban, üvegesre pároltam. Az alaposan megmosott újkrumplikat, héjastól felkockáztam, hozzáadtam a hagymához, majd az alap lével és a tejjel felöntöttem, nagyon lassú tűzőn puhára főztem. Amikor megpuhult, a krumpli felét kimertem, a többihez, ami a levesbe maradt, hozzáadtam az aprított lestyánt, sóztam, borsóztam, és botmixerrel pürésítettem. Visszatettem a krumpli kockákat, újra felmelegítettem, vigyázva, hogy már nem forrjon fel. Tálaláskor, megszórtam még lestyánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése