A fiúk nagy kedvence! Én annyira nem rajongok érte, de azért megeszem. Nagyon ízlett viszont, a hozzá sütött krumpli. Most van a szezonja, fura számomra, mert emlékeimben ugyanis, még dió nagyságúak voltak az újkrumplik, amiket ma már, sajnos, csak elvétve találok, most már óriásra nőnek, vajon mitől?
Ehhez a recepthez viszont a kicsit nagyobb fajtákat ajánlom, nem a picikéket.
Hozzávalók:
- 25 dkg. bármilyen kemény sajt
- 3 tojás
- liszt, zsemlemorzsa a panírhoz.
Köret:
- 1 kg. újkrumpli
- durva szemű só, bors, őrölt koriander, majoránna, fokhagymapor.
A krumplikat megkapargattam, és felületüket sűrűn bevagdostam, a krumpli háromnegyedéig. Sós, hidegvízben előfőztem, forrástól számítva 10 percig. Ezután leszűrtem. A fűszereket alaposan összekevertem, majd minden krumplit megszórtam bőven . Tepsire fektettem, meglocsoltam olajjal, és forró sütőben, 200 fokon, ropogósra sütöttem. A sajtból, kétujjnyi hasábokat vágtam, hagyományos módon duplán paníroztam. Liszt, tojás, prézli. Bő, forró olajban, arany barnára sütöttem. Melegen, mellé salátát, vagy tartárt tálalok.
De finom lehetett, mi nagyon szeretjük a rántott sajtot, és a kruplit is minden formában.
VálaszTörlésAkkor ezt is próbáld ki feltétlenül, mert biztos ízleni fog!
VálaszTörlés