2011. június 16., csütörtök

Cseresznyés pudingos crumble


A Nővéremék voltak itt, villámlátogatáson.  Sütinek, szerettem volna valami cseresznyéset, amikor Latsia 12 cseresznyés finomságot tett közzé. Eredeti recept Tőle származik, köszönet érte! Változtatás nincs, csak duplázott adag, szerintem csak így érdemes nekilátni!

Alsó tésztához:
  • 32 dkg. liszt 
  • 2 db. tojás
  • 12 dkg. vaj
  • 12 dkg. cukor
  • csipet só.
Töltelék:
  • 2 zacskó vanília puding
  • 7 dl. tej
  • 8 evőkanál cukor
  • 1/2 kg. magozott cseresznye.
Szórt tészta a tetejére:
  • 20 dkg. liszt
  • 12 dkg. vaj
  • 12 dkg. cukor.
A tészta alsóval kezdtem, összegyúrtam, hagytam pihenni a hűtőbe amíg a többivel végeztem. A pudingot megfőztem, kihűtöttem. A szórt tészta hozzávalóit is össze vegyítettem. Kikent tepsire raktam a nem túl vékonyra nyújtott alsó tésztát, ráterítettem a langyos pudingot, rászórtam a cseresznyét, a szórt tésztát elosztottam a tetején. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 45 percig sütöttem. Az alsó réteg omlós, a cseresznyés puding lágy, a  tetején a szórt réteg ropogós, isteni kombináció!

1 megjegyzés: