2011. július 18., hétfő

Házi majonéz


Közlöm, hátha valaki esetleg, nem készített házilag. Persze, én sem mindig házit használok, mert egy kalória bomba,  de, vannak ételek, amihez a házi készítésű majonéz a legmegfelelőbb, ilyen nálunk pl. a padlizsán krém is.
Most a rántott hagyma karikákhoz készült.

Hozzávalók:
  • 1 db. nyers tojás sárgája
  • kb. 1 dl. olaj
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál mustár
  • só, pici cukor.
Fontos, hogy a hozzávalók hidegek legyenek. A tojás sárgáját, összekeverem a sóval, mustárral, elkezdem keverni, így adom hozzá apránként, szinte cseppenként az olajat. Ha már kezd összeállni, már lehet az olajat, óvatosan, vékony sugárba önteni, hozzáadom a citromlevet, legvégül a cukrot. Ha kicsapódna a tojás, külön, kikeverünk megint egy tojás sárgáját, mustárral, és az elrontott majonézt, kis adagokban adjuk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése