Közkívánatra!
Minimum 2 kilogrammból készítem, egyrészt sütés alatt összeesik, másrészt a fiam hajlamos kanállal enni!
- 2 kiló padlizsán (akkor friss, ha szép fényes)
- 1 közepes hagyma (lehet 1 - 2 cikk fokhagyma is aki szereti )
- 0,5 dl olaj
- pár csepp citromlé
- majonéz (ízlés szerint) de el is maradhat.
A padlizsánokat nyílt lángon megsütöm minden oldalát, így...
Ha már megsültek, meghámozom, lemosom , egy nagy vágódeszkán hagyom 1 órát, hogy lecsorogjon a leve.
Ezután, fa késsel, (vagy műanyaggal ) fontos, mert megfeketedik, apróbbra vágom, és összeturmixolom, a hagymával, (fokhagymával ) és az olajjal. Van aki nem turmixolja, csak úgy darabosra hagyja, mi így szeretjük ha krémes állagú. Hozzáadom a majonézt, sózom, meglocsolom pár csepp citromlével, és már kész is.
Tipp: Az így megsült padlizsánt lecsorgatom és lefagyasztom télire.
Mártikám a konyhát napokig átható szaggal mit csináljak? Igazából ezért nem készítek itthon sűrűn vinettát.
VálaszTörlésTegnap viszont rászántam magam és a Te receptúrád szerint készítettem.
Már alig van belőle! :))
Jaj, örülök, hogy elkészítetted. Szag? hát....igen, de itt amikor szezonja van, szinte nincs olyan ház ahol nem érezni,talán ezért nem zavar már annyira, sőt összefut a nyál a szánkba ha megérezzük.
VálaszTörlés