2010. szeptember 3., péntek

Padlizsán krém ( vinetta )



Közkívánatra!

Minimum 2 kilogrammból készítem, egyrészt sütés alatt összeesik, másrészt a fiam hajlamos kanállal enni!
  • 2 kiló padlizsán (akkor friss, ha szép fényes)
  • 1 közepes hagyma (lehet 1 - 2 cikk fokhagyma is aki szereti )
  • 0,5 dl olaj
  • pár csepp citromlé
  • majonéz (ízlés szerint) de el is maradhat.
A padlizsánokat nyílt lángon megsütöm minden oldalát, így...




Ha már megsültek, meghámozom, lemosom , egy nagy vágódeszkán hagyom 1 órát, hogy lecsorogjon a leve.
Ezután, fa késsel, (vagy műanyaggal ) fontos, mert megfeketedik, apróbbra vágom, és összeturmixolom, a hagymával, (fokhagymával ) és az olajjal. Van aki nem turmixolja, csak úgy darabosra hagyja, mi így szeretjük ha krémes állagú. Hozzáadom a majonézt, sózom, meglocsolom pár csepp citromlével, és már kész is.


 Tipp: Az így megsült padlizsánt lecsorgatom és lefagyasztom télire.
Kedves X ! remélem ezek után elkészíted! várom a beszámolót :-)

2 megjegyzés:

  1. Mártikám a konyhát napokig átható szaggal mit csináljak? Igazából ezért nem készítek itthon sűrűn vinettát.
    Tegnap viszont rászántam magam és a Te receptúrád szerint készítettem.
    Már alig van belőle! :))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, örülök, hogy elkészítetted. Szag? hát....igen, de itt amikor szezonja van, szinte nincs olyan ház ahol nem érezni,talán ezért nem zavar már annyira, sőt összefut a nyál a szánkba ha megérezzük.

    VálaszTörlés