2011. július 8., péntek

Sárgabaracklekvár


A férjem ment vásárolni, és gyönyörű,  zamatos barackot vett, 4 kg.-ba, csak 2 darab volt hibás. Ez az egyik kedvencünk, ezért már el is raktároztam a téli adagot, nehogy lemaradjak róla!
Sütikbe is előszeretettel használom. Én mindig így készítem, kicsit darabosan, nem darálom le, vagy zúzom pépessé, szeretem érezni benne a gyümölcs darabkákat. Ahhoz, hogy szép világos színű maradjon, az a titka, hogy hamar dolgozunk vele. Fontos, hogy a gyümölcs érett legyen, de ne túlérett, és teljesen egészséges.
  
Hozzávalók:
  • sárgabarack
  • cukor, 50 dkg./ kg.
A megmosott, kimagozott barackokat negyedekre vágom, lemérem, és ennek megfelelően adom hozzá a cukrot, majd elkezdem főzni, sűrűn megkavargatva. Forrástól számított, 20 -25 percig főzöm, közben a keletkezett habot leszedem. Az alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe ( 3 percig mikrózom ), kanalazom a forró lekvárt, gyorsan rácsavarom a tetejét, és 5 percre fejre állítom. Vigyázat, nagyon tud égetni!! Ezután bebugyolálom plédek közé, hagyom másnapig kihűlni, majd a helyére kerül.

Ugye milyen szépek?


2 megjegyzés:

  1. Kedvenc lekvárom!!! Még sosem főztem, a mami megteszi helyettem. :)) Szép a kanál, vagy villa? :D

    VálaszTörlés
  2. Barbi, szerencsés vagy, sajnos évek óta, nincs aki megtegye helyettem:( Az a szép, az kanál, és ilyen az egész evőeszköz készletem:))

    VálaszTörlés