2011. december 22., csütörtök

Sós stangli


Ez a sós sem  hiányozhatott soha semmilyen  ünnepről nálunk, így ezt is megsütöttem. Egy dolgot nem szerettem soha, a köménymagot a tetején. Amúgy szeretem, csak ebben a formában nem, ezért külön hálás köszönettel tartozom Barbinak , nála láttam egyszer, hogy  egyszerűen őrölt köménnyel szórta meg  a sós süti tetejét.  Hogy ez nem jutott soha eszembe!

Hozzávalók:
  • 50 dkg. liszt
  • 12 dkg. vaj
  • 13 dkg. zsír
  • 1 tojás
  • 2 ek. ecet
  • 3 ek. víz
  • 2 marék reszelt sajt
  • 1 ek. só.
A hozzávalókat összegyúrtam és hagytam pihenni egy éjszakát. Másnap kinyújtottam, derelyevágóval csíkokra vágtam , egy felvert tojással lekentem, őrölt köménnyel megszórtam, kikent tepsibe sorakoztattam. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25-30 percig pirosra sütöttem. 




13 megjegyzés:

  1. Nagyban olvasom ennek a guszta sós rágcsának a leírását, mikor egyszer csak a saját nevembe botlok. Nagyon örülök ám, hogy a köményt ilyen formában megszerettettem veled. Én is akarok sós dolgokat is sütni, had kérdezzem meg puha ez a szépség a képen, és hány napig élvezhető?

    VálaszTörlés
  2. Szeretem nagyon az ijen sós ropogóst.Tetszik nagyon.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! A köményt valahogy én sem nagyon szoktam használni, de a gyerekeim szoktattak le mert ők nem szeretik ! Finom lehet nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a rudak!Én is ilyensmit terveztem, de végül sajtos csiga lesz..holnap reggel..ha az éjjel nem változtatok megint tervet:))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszták lettek:) Nálam sajtos rudak lesznek, azt rendeltek:)Boldog Karácsonyt Nektek:)

    VálaszTörlés
  6. Érdekes, én sem szeretem a köményt, ha roppan a fogaim alatt :D Lehet, ezt még ma begyúrom! Boldog, békés, szeretetteljes karácsonyt kívánok a családnak, Márti!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Barbi, még egyszer köszi a tippet! Mivel van benne zsír is, ettől puha és omlós marad napokig, jól záródó dobozban. Remélem megsütöd, nem kell hozzá sok minden és nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  8. Daniela, mi is szeretjük, habár a férfi vonal jobban :)

    VálaszTörlés
  9. Éva, legközelebb próbáld meg ebben a formában, így élvezhetőbb az íze.

    VálaszTörlés
  10. Aleda, én is így jártam, elterveztem, aztán amikor nekiláttam volna, "á, legyen inkább ez meg az". Elkapott a bőség zavara!

    VálaszTörlés
  11. trollanyu, az is finom! Köszönjük szépen, Nektek is :)

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Vicuska, nagyon szépen köszönjük, Nektek is :)

    VálaszTörlés