Van olyan aki nem hallót róla? Tradicionális Erdélyi étel, amit előszeretettel fogyasztunk télen, de nem csak. Már biztos sokan ismerik, netalán, sokan el is készítették. Ha nem, itt az ideje, hogy azok is nekilássanak akik még eddig nem tették, biztos bekerül a kedvencek közé, legalábbis remélem!
Hozzávalók:
- 1 kg. káposzta
- 40 dkg. sertésoldalas (lehet füstölt), szegy, de van aki disznólábból készíti!
- 2 ek. olaj
- 1 hagyma
- 4 dkg. liszt
- 1 dl tejföl
- csombor, kapor, só.
A húst puhára főzzük. A káposztát kockára vágjuk, felöntjük a kicsontozott főtt hússal, annak levével , csomborral, kaporral, apróra vágott hagymával, sóval ízesítjük , puhára főzzük. Világos rántást készítünk, ráöntjük a káposztás húsra, besűrítjük. Tejföllel, tálaljuk.
Imádom, rendszeresen főzöm is, így ahogy te.
VálaszTörlésIsteni egy kaja friss puha kenyérrel:-))))
Én is ezt főztem ma, csak kolbásszal:-) De a gyerekek nem szeretik, csak reménykedek, hogy előbb-utóbb ezt is megkedvelik.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Őszintén én sokszor nem tudok különbséget tenni a sokféle káposzta között, hogy melyiket hogy hívják. Ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésNagyon guszta! Szeretjük mi is nagyon ! Finom laktató étel!
VálaszTörlésNagyon guszta! Nagyon szeretjük a káposztás ételeket, mindenféle formában.:))
VálaszTörlésAnikó, igaz, a friss puha kenyeret kifelejtettem:)
VálaszTörlésGerdi, kolbásszal is már főztem. Az ínséges időkben, egyszerűen,hús nélkül is készítették, a füstölt szalonna bőrével ízesítették!
VálaszTörléstrollanyu, mi nagy káposzta fogyasztók vagyunk, így simán megkülönböztetem bármikor őket:)
VálaszTörlésÉva, főleg hideg időben, melengető!
VálaszTörléstücsi, ezzel mi is így vagyunk!
VálaszTörlésIsmerem, de még sosem főztem, viszem is a receptet mert ez az oldalas tartozék igen bejön nekünk! :))) Nagyon ínycsiklandó a fotón! :)
VálaszTörlésBarbi, akkor feltétlenül ki kell próbálni! Én is inkább az oldalas verziót szoktam készíteni.
VálaszTörlés