2011. december 13., kedd

Lucskos káposzta



Van olyan aki nem hallót róla?  Tradicionális Erdélyi étel, amit előszeretettel fogyasztunk télen, de nem csak. Már biztos sokan ismerik, netalán, sokan el is készítették. Ha nem, itt az ideje, hogy azok is nekilássanak  akik még eddig nem tették, biztos bekerül a kedvencek közé, legalábbis remélem!

Hozzávalók:
  •   1 kg. káposzta
  •   40 dkg. sertésoldalas (lehet füstölt), szegy, de van aki disznólábból készíti!
  •  2 ek. olaj
  • 1  hagyma
  •   4 dkg. liszt
  •   1 dl tejföl
  •  csombor, kapor, só.
A húst puhára főzzük. A káposztát kockára vágjuk, felöntjük a kicsontozott főtt hússal, annak levével , csomborral, kaporral, apróra vágott hagymával, sóval ízesítjük , puhára főzzük. Világos rántást készítünk, ráöntjük a káposztás húsra, besűrítjük.  Tejföllel, tálaljuk.

12 megjegyzés:

  1. Imádom, rendszeresen főzöm is, így ahogy te.
    Isteni egy kaja friss puha kenyérrel:-))))

    VálaszTörlés
  2. Én is ezt főztem ma, csak kolbásszal:-) De a gyerekek nem szeretik, csak reménykedek, hogy előbb-utóbb ezt is megkedvelik.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki:) Őszintén én sokszor nem tudok különbséget tenni a sokféle káposzta között, hogy melyiket hogy hívják. Ki fogom próbálni:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta! Szeretjük mi is nagyon ! Finom laktató étel!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! Nagyon szeretjük a káposztás ételeket, mindenféle formában.:))

    VálaszTörlés
  6. Anikó, igaz, a friss puha kenyeret kifelejtettem:)

    VálaszTörlés
  7. Gerdi, kolbásszal is már főztem. Az ínséges időkben, egyszerűen,hús nélkül is készítették, a füstölt szalonna bőrével ízesítették!

    VálaszTörlés
  8. trollanyu, mi nagy káposzta fogyasztók vagyunk, így simán megkülönböztetem bármikor őket:)

    VálaszTörlés
  9. Éva, főleg hideg időben, melengető!

    VálaszTörlés
  10. tücsi, ezzel mi is így vagyunk!

    VálaszTörlés
  11. Ismerem, de még sosem főztem, viszem is a receptet mert ez az oldalas tartozék igen bejön nekünk! :))) Nagyon ínycsiklandó a fotón! :)

    VálaszTörlés
  12. Barbi, akkor feltétlenül ki kell próbálni! Én is inkább az oldalas verziót szoktam készíteni.

    VálaszTörlés