A halat, Szenteste vacsorára szoktuk enni,( ezt a szokást Magyarországon vettük fel), Karácsony első napján húsleves és az elmarathatatlan töltött káposzta,( ez Erdélyi tradíciónk!) na meg a sütik a menü ! Még ezt a két receptet felrakom gyorsan, mert még van bőven tennivalóm!
Hozzávalók:
- 1 pisztráng / fő
- só
- 2-3 ek. olívaolaj
- 10 dkg. szeletelt mandula
- 10 dkg. vaj
- 1 szál rozmaring.
Fontos, hogy a pisztrángot, az utolsó percben sózzuk csak, más halakkal ellentétben, így nem esik szét a húsa. Megmosom a halat, szárazra törölöm, kívül-belül megsózom, a hasüregébe teszek a rozmaringból.
A mandulát a vajon szép barnára pirítom. A halat, nagyobb serpenyőben , egy kevés felhevített olívaolajban, mérsékelt tűzön, mindkét oldalát ropogósra sütöm. Tálaláskor gazdagon meglocsolom a vajas mandulával.
Többnyire majonézes krumpli salátával, és citrommal tálalom.
Hűha, fantasztikus!
VálaszTörlésBoldog Karácsonyt Kívánok nektek! :)
Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!
VálaszTörlésBoldog békés Karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és szeretteidnek!
VálaszTörlésA pisztrángot is nagyon szeretem, szuper jól néz ki:)
VálaszTörlésBoldog, Áldott ünnepeket kívánok Neked és a Családodnak:)
Boldog Karácsonyt kívánok!
VálaszTörlésBékés karácsonyt, boldog új évet kívánok! :)
VálaszTörlésNagyon köszönöm a hozzászólásokat és a jókívánságokat, mindenkinek!
VálaszTörlésÁldott Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek:)
VálaszTörlésDe érdekes ez a társítás- pisztráng, mandula, kétségtelenül feldobják egymást :) Milyen szép a garnírung, hogyan készítetted? ez a burgonya saláta? Olyan, mint egy rózsa!
VálaszTörlésVicuska, nem, ez most sima krumplipüré, végül nem krumplisalátát ettünk hozzá! Kávés bögrét hideg vízzel kiöblítettem,szorosan belenyomkodtam a pürét, kiborítottam, majd egy kanál segítségével, mélyedéseket nyomtam bele körös körül. Vékony kápia paprika szeletkéket dugdostam a résekbe, saláta levél a levele. Valóban rózsa volt az elképzelés, ezek szerint felismerhető :)
VálaszTörlés