Karácsonyig még elkészül, Szilveszterig meg főleg! Csoki és menta, ki ne szeretné ezt a párosítást? A nyári kirándulásaink alkalmával, szinte mindig szedtem mentát. A nagy részét megszárítottam teának, de egy kis üvegbe kísérleteztem és nyakon öntöttem szesszel (itt üzletekben még beszerezhető a tiszta szesz), amit aztán 2 hétig napon érleltem, majd leszűrtem, és a spájzba várt a sorára mostanáig. Helyettesíthető pár csepp menta aromával.
Hozzávalók:
- 1 tábla étcsoki
- 2 dl. tejszín
- 4 ek. cukor
- 2 dl. mentás szesz + 1 dl. felfőzött lehűtött víz keveréke
- ennek hiányában, 3 dl. vodka és pár csepp menta aroma.
A tejszínbe feloldottam a cukrot és a lereszelt csokit, hozzáöntöttem a mentás keveréket. Alaposan összekevertem, üvegbe töltöttem, hűtőbe pihen ünnepekig, naponta felrázom majd.
Aki nem bírja kivárni, másnap már fogyasztható.
menta a szeszben |
Kellemes íze lehet!
VálaszTörlésÉva, gyors voltál :) igen, aki szereti ezt a fajta csokit, annak biztos ízlik!
VálaszTörlésRemek recept! Ez a zöld üveg is gyönyörű! :)
VálaszTörlésEngem most inkább a csodás üveged fogott meg mert én nem szeretem a csoki-menta párosítást. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen? De ettől függetlenül nagyon klassz recept és az az üveg:)
VálaszTörlésHú ez nagyon finom lehet, imádom a csoki változatát! :) Én is kerestem hasonló üveget a tojáslikőrömnek, de sajnos nem leltem még rá. :(
VálaszTörlésPetra, köszi!
VálaszTörléstrollanyu, nem szerethetünk mindent! azért köszi :)
VálaszTörlésBarbi, ez az üveg nagyon régi szerzemény! Albérletbe laktunk rövid ideig Budapesten, egy igazi Úri Hölgynél, aki, szemtanúja volt a sütés-főzés iránti rajongásomnak, ezért sok szép, régi kütyürével meglepett,amiket azóta is őrzök, többek közt ezt a szép üveget is!
VálaszTörlésNagyon kedves Hölgy lehetett! :)
VálaszTörlésBarbi, az volt! többek közt, rengeteg, csodaszép mesével ajándékozott meg, a '20 -as évek Budapestjéről :)
VálaszTörlés