Nálunk, csak murok főzeléknek hívják, de szándékosan írtam sárgarépát, hogy mindenki értse! Ha ezt főzöm, majdnem mindig sült kolbásszal és főtt krumplival, vagy krumplipürével esszük, nem tudom miért, de így szoktuk meg. A sárgarépa fajtája sem mindegy mert, szerintem ehhez, kifejezetten a gömbölyű végű karotta a finom!
Hozzávalók:
- 1 kg. sárgarépa (murok :)
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors
- kevés olaj
- krumpli.
A megpucolt répákat, nagy lyukú reszelőn lereszeltem. A fokhagymát apróra vágtam, kevés olajat hevítettem, ezen megdinszteltem , erre került a sárgarépa. Együtt még dinszteltem pár percig, sóztam, borsóztam, majd fél dl. vizet öntöttem alá, lefedve, puhára főztem.
A kolbászokat hurkapálcára húztam, grillezve, minden oldalát pirosra sütöttem. A krumplikat, most héjában, sós vízben megfőztem, négybe vágtam, megsóztam, pici olívaolajban átmelegítettem, ezzel a sült kolbásszal és a főzelékkel tálaltam.
Nagyon tetszetős.
VálaszTörlésNagyon egyszerűen és nagyszerűen készíted a murok főzeléket.
VálaszTörlésNagyon guszta és finom lehet! A sárgarépa főzeléket csak a gyerekeimnek csináltam még kicsik voltak azóta sem pedig finom !
VálaszTörlésEz jó, szép, vihető, hát viszem is!
VálaszTörlésÉn életemben nem ettem murokfőzeléket, nem is láttam, de úgy képzeltem, hogy valami vastagon behabart cucc lehet. Így még meg is barátkoznék vele:-)
VálaszTörlésÍgy együtt nagyon guszta, bár nekem répa jöhet bárhogyan, bármikor:)
VálaszTörlésHobbychef, köszönöm!
VálaszTörlésAleda, mert ezt nem is kell túlbonyolítani :)
VálaszTörlésÉva, mi főleg téli időszakban esszük, vagy tavasszal, amikor már kapható a friss zsenge répa. Próbáld felfedezni újra, mert nagyon finom!
VálaszTörlésSeafalcon, végre valami a Te számodra is :)
VálaszTörlésGerdi, csodálkozom, hogy nem ismered, mert felénk igen sűrűn elterjedt étel! Neked is csak ajánlani tudom, próbáld ki, pl.passzol bármilyen sült hús mellé is.
VálaszTörléstrollanyu, itt az ideje így is megkóstolni, hajrá!
VálaszTörlés