A napokban, hozott a férjem egy fél borjút, így az utóbbi időben, terveim szerint, több ételem is ezzel készül majd, hiszen ezért vettük! Most egy nagy kedvencünket főztem a fartőből, ezt a finom levest.
Hozzávalók:
- 30dkg. borjú vagy marhafartő
- fél kg. vegyesen; sárgarépa, petrezselyem, zeller
- 10 dkg. gomba
- 1 nagy hagyma
- 1 dl. tejszín
- 1 dl. tejföl
- 3 ek. olaj
- 1 ek. vágott tárkony
- 1/2 citrom reszelt héja és leve
- só, bors.
Üvegesre pároltam a hagymát és a hús minden oldalát körülsütöttem. Amikor megfehéredett, felöntöttem bő 2 liter vízzel, és majdnem puhára főztem. Csak majdnem, mert ennél a fázisnál adom hozzá a felkockázott zöldségeket. Ha minden megpuhult, kivettem a húst, kockákra vágtam, így tettem vissza a levesbe. Hozzáadtam a megpucolt, felszeletelt gombát. A tejszínt- tejföllel simára keverte, citromhéjával, levével, tárkonnyal ízesítettem, és jól kiforraltam. Forrón tálaltam, aki szereti, még citrommal utólag ízesíthető.
Nagyon nagyon guszta és imádom a ragu leveseket:)A tárkony meg egyébként is nagyon kedves fűszereim egyike.
VálaszTörlésEz fantasztikusan néz ki. Isteni lehet az íze is.
VálaszTörlésGuszta ! Nagyon finom lehet ezzel a sok finomsággal!
VálaszTörlésNekünk is nagy kedvencünk! Gusztán tálaltad. :)
VálaszTörléstrollanyu, így vagyok én is ezzel a fűszerrel!
VálaszTörlésHobbychef, köszönöm szépen!
VálaszTörlésÉva, nagyon finom, valóban!
VálaszTörlésPetra, köszi :)
VálaszTörlésMártikám, imádom, ahogy főzöl!!!
VálaszTörlésKöszi! és mást is :D
VálaszTörlésMi mintegy éve kaptunk rá a tárkonyra, azóta sok mindenbe teszek, nagyon szeretjük. Ez a leves is szuper, malackával fogom kipróbálni.
VálaszTörlésGerdi,malackával is legalább ilyen finom :)
VálaszTörlés