Ünnepek alatt készült, hogy ne csak a káposzta legyen terítéken! Különleges, alkalmi, igazán finom fogás. Az adag személyektől és bélszín mérettől függ, nekünk bőven elég volt ez a mennyiség.
Hozzávalók:
- 1 db. bélszín
- szeletelt bacon
- só, bors.
Mártáshoz:
- 2 dl. tejföl
- 1 ek. ecetes torma
- só, bors.
Köretnek:
- 1 kg. krumpli
- fél csokor petrezselyem
- 1 narancs
- 1 ek. áfonyalekvár.
Megfőztem a krumplit héjában, gömböket vájtam ki belőle, még forrón, megforgattam az aprított petrezselyemzöldbe. A narancsot felszeleteltem, közepét kanállal kivájtam, az üreget megtöltöttem az áfonyalekvárral. Ez el is maradhat.
A bélszínt, kb. 5 cm.-es darabokra szeleteltem, sóztam, borsóztam, és minden érmét, körbetekertem bacon-nal, és átszúrtam egy fogvájóval. Pár csepp olajjal megkent grill tepsibe, pirosra sütöttem mindkét oldalát. A visszamaradt szaftban, elkevertem a tejfölt, sóztam, borsóztam, hozzáadtam a tormát, melegen tálaltam a hús mellé.
Teccik vittem!
VálaszTörlésCsodás fogás!!! Rímre ihlettél :D
VálaszTörlésSeafalcon, o.k, vidd csak!
VálaszTörlésVicuska, szívesen olvasom :)
VálaszTörlésNagyon guszta ! Ez igazán ünnepélyes és finom lehetett!
VálaszTörlésMárti, nekem egyre jobban tetszenek a finomságaid.
VálaszTörlésEz is egy gyönyörű tálalás, és egy nagyszerű ötlet. Az áfonya lekvár pedig igazán különlegessé teszi.
Azt'a de finomat ettetek! És a tálalás sem semmi! :)
VálaszTörlésIsteni főfogás!!! Mindent imádok azon a tányéron! :)
VálaszTörlésÉva, nagyon finom volt, van amikor a látszat nem csal!
VálaszTörlésTűzpadka, nagyon köszönöm :)
VálaszTörléshankka, nagyon köszönöm!
VálaszTörlésBarbi, próbáltam úgy csinálni, hogy számunkra is olyasmit tartalmazzon, amit mindenki szeret!
VálaszTörlés