Ez a sós sem hiányozhatott soha semmilyen ünnepről nálunk, így ezt is megsütöttem. Egy dolgot nem szerettem soha, a köménymagot a tetején. Amúgy szeretem, csak ebben a formában nem, ezért külön hálás köszönettel tartozom Barbinak , nála láttam egyszer, hogy egyszerűen őrölt köménnyel szórta meg a sós süti tetejét. Hogy ez nem jutott soha eszembe!
Hozzávalók:
- 50 dkg. liszt
- 12 dkg. vaj
- 13 dkg. zsír
- 1 tojás
- 2 ek. ecet
- 3 ek. víz
- 2 marék reszelt sajt
- 1 ek. só.
A hozzávalókat összegyúrtam és hagytam pihenni egy éjszakát. Másnap kinyújtottam, derelyevágóval csíkokra vágtam , egy felvert tojással lekentem, őrölt köménnyel megszórtam, kikent tepsibe sorakoztattam. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 25-30 percig pirosra sütöttem.
Nagyban olvasom ennek a guszta sós rágcsának a leírását, mikor egyszer csak a saját nevembe botlok. Nagyon örülök ám, hogy a köményt ilyen formában megszerettettem veled. Én is akarok sós dolgokat is sütni, had kérdezzem meg puha ez a szépség a képen, és hány napig élvezhető?
VálaszTörlésSzeretem nagyon az ijen sós ropogóst.Tetszik nagyon.
VálaszTörlésNagyon guszta! A köményt valahogy én sem nagyon szoktam használni, de a gyerekeim szoktattak le mert ők nem szeretik ! Finom lehet nagyon!
VálaszTörlésNagyon szépek a rudak!Én is ilyensmit terveztem, de végül sajtos csiga lesz..holnap reggel..ha az éjjel nem változtatok megint tervet:))
VálaszTörlésNagyon guszták lettek:) Nálam sajtos rudak lesznek, azt rendeltek:)Boldog Karácsonyt Nektek:)
VálaszTörlésÉrdekes, én sem szeretem a köményt, ha roppan a fogaim alatt :D Lehet, ezt még ma begyúrom! Boldog, békés, szeretetteljes karácsonyt kívánok a családnak, Márti!!! :)
VálaszTörlésBarbi, még egyszer köszi a tippet! Mivel van benne zsír is, ettől puha és omlós marad napokig, jól záródó dobozban. Remélem megsütöd, nem kell hozzá sok minden és nagyon finom :)
VálaszTörlésDaniela, mi is szeretjük, habár a férfi vonal jobban :)
VálaszTörlésÉva, legközelebb próbáld meg ebben a formában, így élvezhetőbb az íze.
VálaszTörlésAleda, én is így jártam, elterveztem, aztán amikor nekiláttam volna, "á, legyen inkább ez meg az". Elkapott a bőség zavara!
VálaszTörléstrollanyu, az is finom! Köszönjük szépen, Nektek is :)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésVicuska, nagyon szépen köszönjük, Nektek is :)
VálaszTörlés