Pár évvel ezelőtt kaptam a Nővéremtől Karácsonyra, egy nagy keménykötésű, gyönyörű képekkel ellátott "Adventtől, szilveszterig" című szakácskönyvet , ünnepi ételekkel, italokkal, desszertekkel, egyszerűen imádom! Sokszor előveszem és csodálom, de napokkal ezelőtt kezdtem ebből főzni is.
Most, az ananászos csirke került sorra, ínyenceknek ajánlóm!
Hozzávalók:
- 50 dkg. csirkemellfilé
- 1 doboz ananász (40 dkg.)
- 4 ek. olaj
- só, 2 kk.curry és cukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 pritaminpaprika
- 1 ek. buzakeményítő
- 1 dl. száraz fehérbor.
A csirkehúst vékonyan felcsíkoztam, megsóztam. A forró olajon fehéredésig sütöttem, majd hozzáadtam a fűszereket, apróra vágott paprikát, egy kevés ananász lével puhára pároltam. Amikor a hús megpuhult, beletettem az ananászkockákat, megszórtam a búzakeményítővel, felöntöttem a borral, jól átforraltam, majd a citrom reszelt héjával és ízlés szerint a levével ízesítettem. Köretként, párolt rizs került mellé.
Egzotikus finomság. Tetszik. :)
VálaszTörlésNagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta és finom !
VálaszTörlésNagyon jól néz ki:) Finom, kicsit keleti beütésű étel, nagyon finom lehet, az én családom szeretné.
VálaszTörlésCsodás tálalás, egyszer ettem kínai étteremben ananászos csirkét, nem pont ilyen volt, de nagyon ízlett, ez is ízlene biztos:)
VálaszTörlésPont ilyet nézett ki tegnap este Fiam egy újságban, de letorkoltam, mára meg belázasodott szegényke. De el fogom neki készíteni...
VálaszTörlésKöszönöm mindenkinek!
VálaszTörlés