2011. december 8., csütörtök

Raffaello mogyorókrémmel mandulával


Igazából, raffa-ferrer, mert megtalálható benne mindkettőből valami.
Anno, amikor Ádám kicsi volt, onnantól kezdve, hogy már kezdte érdekelni a körülötte zajló világ, már  rendszeresen jártunk a közelünkbe lévő Duna parti játszótérre. Itt,  egy idő után egy jó kis társaság alakult ki, úgy a kicsik mint a szülők között.  Később, rendszeresen eljártunk csapatóstól felfedezni a környező játszótereket, állatkertet, babazsúrokat rendeztünk, stb. amik emlékezetessé tették a Gyes időszakát.  Mi, anyukák megoszthattunk egymással bármit, örömünket, bánatunkat, gyerekek fejlődésével kapcsolatos dolgokat, bennünk motoszkáló kételyeket. A kis játszótársakból később néhányukkal egy osztályba is jártak, harmadik osztályig, amíg hazaköltöztünk.  Egy babazsúr alkalmával találkoztam ezzel a finomsággal, amit  azóta őrizgetek és készítem el ahányszor csak eszembe jut. Köszönöm a receptet Ági, látod, nem vagy elfelejtve!

Hozzávalók:
 • 3 dl. tej
 • 6 ek.cukor
 • 3 ek. liszt
 • 1 vaníliás cukor
 • 10 dkg. margarin
 • 2-3 ek. mogyorókrém
 • 20 dkg. kókuszreszelék
 • kb. 10 dkg. egész mandula .
A tej felét felforraltam, a másik felébe elkevertem a lisztet és a forró tejhez adtam, besűrítettem, csak ekkor adtam hozzá a cukrot. A tűzről levéve, hozzáadtam a kókusz háromnegyedét és a margarint. Lefedve, hagytam kihűlni. 
A kihűlt masszából, vizes kézzel dió nagyságú darabkákat tépkedtem, közepébe mokkáskanálnyi mogyorókrémet és egy szem mandulát rejtettem, majd golyót formáztam belőle, és a maradék kókuszba megforgattam. Hűtőbe, jól lezárva tárolható.


15 megjegyzés:

 1. Ez nagyon-nagyon-nagyon durván ínycsiklandozó! Szinte biztos, h hamarosan nálam is asztalra, akarom mondani gyomorba kerül majd.
  Köszi a receptet!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon ötletes recept,feldobja a rafaelot. Tetszik a mézes háttered:)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon guszta! Ebből a raffaellós receptből is van biztosan egy pár különböző variációjú. Finom lehet ez is nagyon!
  Ahogy írtad az emlékeidet, hasonlít a lányom GYES-es időszakára. Nagyon jó azért mikor a fiatal mamák így összebarátkoznak. Budapesten lakik a lányom szeptemberben ment vissza dolgozni és ők is így járnak még a mai napig is össze a régi társasággal, persze ritkábban.
  Aranyos a háttered, bal oldalon annyira nem látni, de a jobb oldalon látszik a forma!

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszik a két csoki ötvözése! Finom lehet! :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon ötletes, isteni finom lehet a kettő ötvözése:)Nagyon aranyos ez a mázeskalácsos háttér.

  VálaszTörlés
 6. Ötletes, és fincsi. Nem gurítanál nekem párat? Naaa.... ;)))

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jó recept, raktározom:-)
  Amint olvastam e bevezetődet, sok kérdés felvetődött bennem: miért mentetek vissza? (Persze nem muszáj válaszolnod.)Hogy vette a Fiad az akadályokat 3. osztályosan otthon? Mert tudom, hogy ott sokkal nehezebb a suli.
  Én, bár nagyon szeretem otthon, nem mennék vissza, a gyerekeimért.

  VálaszTörlés
 8. Aleda, köszi:)próbáltam a szezonhoz igazodni!

  VálaszTörlés
 9. Éva, mi is Budapesten éltünk! nem tudom, nálam egyformán látszik mindkét oldal.

  VálaszTörlés
 10. Flóra, valóban az, bár csokiban én a Raffaellót jobban szeretem :)

  VálaszTörlés
 11. Petra, gurítok, úgy kb. egy hóember nagyságút! o.k?

  VálaszTörlés
 12. Gerdi, szívesen kifejteném bővebben, de ez itt és most nem a legmegfelelőbb hely.Röviden;már az első perctől éreztették velünk, hogy nem vagyunk "közülük" valók, de kényelmesebb volt lenyelni,a gyerekre hivatkozni"szegény gyerek"stb.Eljött az a pont, amikor azt mondtuk, elég volt, hazaköltözünk.Tehát, nem anyagiak miatt, a lelkünk miatt! A fiam,már a 4-et kezdte itt, és bár magyar iskolába jár, kötelező az ország nyelvét tanulni, ebben van még bepótolni valója, de rövid időn belül, könnyedén átállt! Nekünk, jó újból itthon :)

  VálaszTörlés
 13. Márti, ezért írtam, hogy nem muszáj válaszolnod:-) De tudom, miről beszélsz.
  Ezért mondtam, hogy a gyerekek miatt nem mennék vissza: románul nem tudnak, nagyon nehéz lenne nekik. Ők már itt kezdték az életüket, itt vannak otthon. Én ott, de nem ez számít:-)
  Örülök, hogy jól érzitek magatokat otthon!

  VálaszTörlés