2011. december 28., szerda

Baconba tekert szűzérmék, tormamártással


Ünnepek alatt készült, hogy ne csak a káposzta legyen terítéken! Különleges, alkalmi, igazán finom fogás. Az adag személyektől és bélszín mérettől függ, nekünk bőven elég volt ez a mennyiség.

Hozzávalók:
  • 1 db.  bélszín
  • szeletelt bacon
  • só, bors.
Mártáshoz:
  • 2 dl. tejföl
  • 1 ek. ecetes torma
  • só, bors.
Köretnek:
  • 1 kg. krumpli
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 narancs
  • 1 ek. áfonyalekvár.
Megfőztem a krumplit héjában, gömböket vájtam ki belőle, még forrón, megforgattam az aprított petrezselyemzöldbe. A narancsot felszeleteltem, közepét kanállal kivájtam, az üreget megtöltöttem az áfonyalekvárral. Ez el is maradhat.
A bélszínt, kb. 5 cm.-es darabokra szeleteltem, sóztam, borsóztam, és minden érmét, körbetekertem  bacon-nal, és átszúrtam egy fogvájóval. Pár csepp olajjal megkent grill tepsibe, pirosra sütöttem mindkét oldalát. A visszamaradt szaftban, elkevertem a tejfölt, sóztam, borsóztam, hozzáadtam a tormát, melegen tálaltam a hús mellé.


12 megjegyzés:

  1. Csodás fogás!!! Rímre ihlettél :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ! Ez igazán ünnepélyes és finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Márti, nekem egyre jobban tetszenek a finomságaid.
    Ez is egy gyönyörű tálalás, és egy nagyszerű ötlet. Az áfonya lekvár pedig igazán különlegessé teszi.

    VálaszTörlés
  4. Azt'a de finomat ettetek! És a tálalás sem semmi! :)

    VálaszTörlés
  5. Isteni főfogás!!! Mindent imádok azon a tányéron! :)

    VálaszTörlés
  6. Éva, nagyon finom volt, van amikor a látszat nem csal!

    VálaszTörlés
  7. Tűzpadka, nagyon köszönöm :)

    VálaszTörlés
  8. Barbi, próbáltam úgy csinálni, hogy számunkra is olyasmit tartalmazzon, amit mindenki szeret!

    VálaszTörlés