2011. december 18., vasárnap

Ananászos csirke


Pár évvel ezelőtt kaptam a Nővéremtől Karácsonyra, egy nagy keménykötésű, gyönyörű képekkel ellátott "Adventtől, szilveszterig" című szakácskönyvet , ünnepi ételekkel, italokkal, desszertekkel, egyszerűen imádom! Sokszor előveszem és csodálom, de napokkal ezelőtt  kezdtem ebből főzni is.
Most, az ananászos csirke került sorra, ínyenceknek ajánlóm!

Hozzávalók:
  • 50 dkg. csirkemellfilé
  • 1 doboz ananász (40 dkg.)
  • 4 ek. olaj
  • só, 2 kk.curry és cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1 pritaminpaprika
  • 1 ek. buzakeményítő
  • 1 dl. száraz fehérbor.
A csirkehúst vékonyan felcsíkoztam, megsóztam. A forró olajon fehéredésig sütöttem, majd hozzáadtam a fűszereket, apróra vágott paprikát, egy kevés ananász lével puhára pároltam. Amikor a hús megpuhult, beletettem az ananászkockákat, megszórtam a búzakeményítővel, felöntöttem a borral, jól átforraltam, majd a citrom reszelt héjával és ízlés szerint a levével ízesítettem. Köretként, párolt rizs került mellé.  

7 megjegyzés:

  1. Egzotikus finomság. Tetszik. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki:) Finom, kicsit keleti beütésű étel, nagyon finom lehet, az én családom szeretné.

    VálaszTörlés
  3. Csodás tálalás, egyszer ettem kínai étteremben ananászos csirkét, nem pont ilyen volt, de nagyon ízlett, ez is ízlene biztos:)

    VálaszTörlés
  4. Pont ilyet nézett ki tegnap este Fiam egy újságban, de letorkoltam, mára meg belázasodott szegényke. De el fogom neki készíteni...

    VálaszTörlés