2011. december 19., hétfő

After Eight likőr

  
Karácsonyig még elkészül, Szilveszterig meg főleg! Csoki és menta, ki ne szeretné ezt a párosítást? A nyári kirándulásaink alkalmával, szinte mindig szedtem mentát. A nagy részét megszárítottam teának, de egy kis üvegbe kísérleteztem és nyakon öntöttem szesszel (itt üzletekben még beszerezhető a tiszta szesz), amit aztán 2 hétig napon érleltem, majd leszűrtem, és a spájzba várt a sorára mostanáig.  Helyettesíthető pár csepp menta aromával.

Hozzávalók:
  • 1 tábla étcsoki
  • 2 dl. tejszín
  • 4 ek. cukor
  • 2 dl. mentás szesz + 1 dl. felfőzött lehűtött víz keveréke
  • ennek hiányában, 3 dl. vodka és pár csepp menta aroma.
A tejszínbe feloldottam a cukrot és a lereszelt csokit, hozzáöntöttem a mentás keveréket. Alaposan összekevertem, üvegbe töltöttem, hűtőbe pihen ünnepekig, naponta felrázom majd. 
Aki nem bírja kivárni, másnap már fogyasztható.

menta a szeszben

10 megjegyzés:

  1. Éva, gyors voltál :) igen, aki szereti ezt a fajta csokit, annak biztos ízlik!

    VálaszTörlés
  2. Remek recept! Ez a zöld üveg is gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  3. Engem most inkább a csodás üveged fogott meg mert én nem szeretem a csoki-menta párosítást. Lehet, hogy én vagyok az egyetlen? De ettől függetlenül nagyon klassz recept és az az üveg:)

    VálaszTörlés
  4. Hú ez nagyon finom lehet, imádom a csoki változatát! :) Én is kerestem hasonló üveget a tojáslikőrömnek, de sajnos nem leltem még rá. :(

    VálaszTörlés
  5. trollanyu, nem szerethetünk mindent! azért köszi :)

    VálaszTörlés
  6. Barbi, ez az üveg nagyon régi szerzemény! Albérletbe laktunk rövid ideig Budapesten, egy igazi Úri Hölgynél, aki, szemtanúja volt a sütés-főzés iránti rajongásomnak, ezért sok szép, régi kütyürével meglepett,amiket azóta is őrzök, többek közt ezt a szép üveget is!

    VálaszTörlés
  7. Barbi, az volt! többek közt, rengeteg, csodaszép mesével ajándékozott meg, a '20 -as évek Budapestjéről :)

    VálaszTörlés