Látom, Aleda megelőzött, remélem nem bánja, hogy én is közzéteszem, ha már elkészítettem !
Az Ilus szelet után, ugyanis nem hagyott nyugodni a tökéletlenre sikerült hab, ezért újból hasonlóval próbálkoztam, és elkészítettem ezt a habcsók tortát. Jelentem, tökéletes lett! és most már értem miért kapta a nevét a híres orosz balerináról ! Nagyon könnyű és légies, a málnával különösen finom lett, a tetején pár fagyasztott málnaszemmel.
Az Ilus szelet után, ugyanis nem hagyott nyugodni a tökéletlenre sikerült hab, ezért újból hasonlóval próbálkoztam, és elkészítettem ezt a habcsók tortát. Jelentem, tökéletes lett! és most már értem miért kapta a nevét a híres orosz balerináról ! Nagyon könnyű és légies, a málnával különösen finom lett, a tetején pár fagyasztott málnaszemmel.
Még akkoriba nem vezettem blogot, amikor a Tv.-be láttam a Nigella féle Pavlovát. Utána közvetlenül meg is sütöttem, azóta sem, mostanáig. Este készítem el, és másnapig hagyom a sütőbe. Én már készítettem egy hasonlót itt , akkor több kicsi tortácskát sütöttem, habból.
Hozzávalók:
- 4 tojás fehérje
- 4 kanál cukor
- 2 kanál étkezési keményítő
- 1 vaníliás cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 2 dl. tejszín
- málna.
Márti, ismét gyönyörűt alkottál!
VálaszTörlésPetra, drága vagy, köszi!
VálaszTörlésSzeretnélek megajándékozni egy díjjal, nézz be hozzám!
VálaszTörlésPetra! Már rohanok is, köszi:D
VálaszTörlésJaj Márti,hogy mondhatsz ilyet,hogy bánom,meg hogy sajnos te is ezt készítetted.Örülök,hogy a családjaink ugyanolyan finomságot ettek:)
VálaszTörlés