Ilyenkor nyáron, kevesebb felvágottat fogyasztunk, inkább kencéket eszünk, reggelire, uzsonnára, vacsira.
Ez a májas felvágott nagyon praktikus, és laktató, a nagy melegben is szívesebben ettük. Hidegtálon is eltudnám képzelni.
Hozzávalók:
- 40 dkg. sertésmáj
- 4 zsemle
- 1 hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 tojás
- 2 dl. tej
- 20 dkg. liszt
- só, bors, majoránna.
A májat kockára vágtam, az apróra vágott hagymát az olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a májat, készre sütöttem, majd kihűtöttem. A zsemlét apróra felkockáztam, világosra pirítottam, összevegyítettem a kihűlt májjal. A tejet, összekevertem a tojással, liszttel, sóztam, borsóztam, majoránnával ízesítettem, összekevertem a májas zsemlekockával. Egy nagy celofánt kivajaztam, majd ráhalmoztam a tölteléket, rúddá formáztam, két végét szorosan összecsavartam, sós, forrásban lévő vízben, 20 -25 percig, kis lángon főztem.
Amikor már kihűlt, kibontottam, és felszeleteltem. Zöldségekkel ettük.
De jó recept. Házi májkrémet szoktam készíteni, de ezt még nem ismertem. Tetszik. :)
VálaszTörlésIsteni ez a recept! Mi is szívesen fogyasztanánk.
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet! Igen jól néz ki guszta, kifogom próbálni!
VálaszTörlésDe jó recept, nagyon tetszik! Máris elkérem! Hű, ezt biztos kipróbálom! Köszönöm!
VálaszTörlésPetra, köszi :)
VálaszTörlésAlíz, akkor próbáld egyszer ki!
VálaszTörlésÉva, várom a beszámolót!
VálaszTörlésIlléskrisz,örülök, hogy tetszik, nagyon szívesen!
VálaszTörlésMárti,nagyon jó kis recept,sosem ettem ilyet,de hogy finom,abban nem kételkedem.
VálaszTörlésÉn is most csináltam először, szerintem, érdemes kipróbálni!
VálaszTörlés