Közlöm, hátha valaki esetleg, nem készített házilag. Persze, én sem mindig házit használok, mert egy kalória bomba, de, vannak ételek, amihez a házi készítésű majonéz a legmegfelelőbb, ilyen nálunk pl. a padlizsán krém is. Most a rántott hagyma karikákhoz készült.
Hozzávalók:
- 1 db. nyers tojás sárgája
- kb. 1 dl. olaj
- fél citrom leve
- 1 kiskanál mustár
- só, pici cukor.
Fontos, hogy a hozzávalók hidegek legyenek. A tojás sárgáját, összekeverem a sóval, mustárral, elkezdem keverni, így adom hozzá apránként, szinte cseppenként az olajat. Ha már kezd összeállni, már lehet az olajat, óvatosan, vékony sugárba önteni, hozzáadom a citromlevet, legvégül a cukrot. Ha kicsapódna a tojás, külön, kikeverünk megint egy tojás sárgáját, mustárral, és az elrontott majonézt, kis adagokban adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése