Nagyon egyszerű, gyors és finom nyári ebéd. A napokban láttam a TV-be, minden hozzávalóm volt itthon, így ki is próbálhattam.
Hozzávalók:
- 1 csomag rigati, vagy bármilyen makaróni
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 2, 3 cikk fokhagyma
- 0,5 dl. olívaolaj
- 1 nagy padlizsán
- 15 dkg. feta sajt
- só, bors, cukor, oregánó, pár levél friss bazsalikom.
Először is, elkészítettem a paradicsommártást; 2 evőkanálnyi olívaolajat hevítettem, megpirítottam benne az apróra vágott fokhagymát, ezután a hámozott paradicsomot, sóztam, borsóztam, oregánóval megszórtam, pici cukorral édesítettem, majd lassú tűzön, összefőztem,kb. 15 perc alatt. A végén dobtam bele a friss bazsalikom leveleket.
A tésztát, forrásban lévő sós vízben, kifőztem, leszűrtem. A padlizsánt megmostam, de nem hámoztam meg, felszeleteltem. Alaposan besóztam, és szűrőbe állítva, hagytam, hogy a leve kifolyón. Grill tepsit felforrósítottam, nagyon kevés olajjal kikentem, a kinyomkodott padlizsán karikákat, mind két oldalán, megsütöttem.
Az elkészült szószt összekevertem a kifőtt tésztával, ráhalmoztam a padlizsán szeleteket, reszelt fetával tálaltam.
Nagyon szeretem az ilyen tésztás ételeket, biztos finom volt.
VálaszTörlésNagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon guszta, finom lehet !
VálaszTörlésGuszta lett.
VálaszTörlésKöszi lányok! guszta is volt, finom is, és pillanatok alatt elkészíthető!
VálaszTörlésPetra, téged külön üdvözöllek :)
VálaszTörlés