Nem tudom miért Ilus? Ez a recept még Anyósomtól van, és minden ribizli szezonban megsütöm, mert nagyon finom, és szeretjük. Most nem lett tökéletes a hab, szerintem többet kellett volna hagyjam a sütőbe, de nézzétek el nekem, ugyanis az új villanytűzhelyembe, most sütöttem először. Bár hiányoltam a ropogós habot, az ízén mit sem változtatott!
Tészta hozzávalói:
- 5 tojás sárgája
- 10 dkg. cukor
- 20 dkg. vaj vagy margarin
- 1 vaníliás cukor
- 30 dkg. liszt
- csipetnyi só.
Tetejére:
- 5 tojás fehérje
- 10 dkg. porcukor
- fél kg. ribizli
- 2 evőkanál zsemlemorzsa, vagy darált dió.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és hagytam hűtőbe 1/2 órát pihenni. Alaposan belisztezett deszkán, nem túl vékonyra nyújtottam, kikent tepsibe, 180 fokon, 20 -25 percig elősütöttem.
A fehérjékből habot vertem, apránként hozzáadva a cukrot, legvégül a megmosott, leszemezett ribizlit.
Az elősütött tésztát megszórtam darált dióval, és ráhalmoztam a habot. Visszatolva a sütőbe, lassú tűznél készre sütöttem.
Anyám, csorog a nyálam, még jó, hogy nem én sütöttem, mert a fél tepsit bevágnám!!! Mi lenne így a diétámmal? Ne kínozz! :DD Nagyon gusztusos, szép lett! :)
VálaszTörlésHűűűhaa, nagyon szép!!!! :)
VálaszTörlésFel sem raktam és két hozzászólás, gyorsak voltatok, de ez jó!
VálaszTörlésBarbi, szerinted miért nem hagytam még a sütőbe, hogy igazán ropogós legyen a habja? Hagyd a diétát, és feltétlenül próbáld ki, mert Isteni!
Petra, köszi :D
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Nincs annak a habnak semmi baja, de ha nem kell neked szóljál!:-))
VálaszTörlésImádom a ribiszkét,úgyhogy ropogósan vagy sem,ez tuti finom sütemény.
VálaszTörlésÉva, ha kicsit közelebb lennél...
VálaszTörlésAleda, igazad van! nem is bánkódtam sokat rajta:)
VálaszTörlésEz egy nagyon jó süti, receptet mentem!
VálaszTörlésO.K, Ottis! remélem majd nektek is ízleni fog!
VálaszTörlés