2011. július 14., csütörtök

Ilus szelet


Nem tudom miért Ilus? Ez a recept még Anyósomtól van, és  minden ribizli szezonban megsütöm, mert nagyon finom, és szeretjük.  Most nem lett tökéletes a hab, szerintem többet kellett volna hagyjam a sütőbe, de nézzétek el nekem, ugyanis az új villanytűzhelyembe, most sütöttem először. Bár hiányoltam a ropogós habot,  az ízén mit sem változtatott!

Tészta hozzávalói:
  • 5 tojás sárgája
  • 10 dkg. cukor
  • 20 dkg. vaj vagy margarin
  • 1 vaníliás cukor
  • 30 dkg. liszt
  • csipetnyi só.
Tetejére:
  • 5 tojás fehérje
  • 10 dkg. porcukor
  • fél kg. ribizli
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa, vagy darált dió.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és hagytam hűtőbe 1/2 órát pihenni. Alaposan belisztezett deszkán, nem túl vékonyra nyújtottam, kikent tepsibe, 180 fokon, 20 -25 percig elősütöttem. 
A fehérjékből habot vertem, apránként hozzáadva a cukrot, legvégül a megmosott, leszemezett ribizlit. 
Az elősütött tésztát megszórtam darált dióval, és ráhalmoztam a habot. Visszatolva a sütőbe, lassú tűznél készre sütöttem.

10 megjegyzés:

  1. Anyám, csorog a nyálam, még jó, hogy nem én sütöttem, mert a fél tepsit bevágnám!!! Mi lenne így a diétámmal? Ne kínozz! :DD Nagyon gusztusos, szép lett! :)

    VálaszTörlés
  2. Hűűűhaa, nagyon szép!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Fel sem raktam és két hozzászólás, gyorsak voltatok, de ez jó!
    Barbi, szerinted miért nem hagytam még a sütőbe, hogy igazán ropogós legyen a habja? Hagyd a diétát, és feltétlenül próbáld ki, mert Isteni!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta lett! Nincs annak a habnak semmi baja, de ha nem kell neked szóljál!:-))

    VálaszTörlés
  5. Imádom a ribiszkét,úgyhogy ropogósan vagy sem,ez tuti finom sütemény.

    VálaszTörlés
  6. Éva, ha kicsit közelebb lennél...

    VálaszTörlés
  7. Aleda, igazad van! nem is bánkódtam sokat rajta:)

    VálaszTörlés
  8. Ez egy nagyon jó süti, receptet mentem!

    VálaszTörlés
  9. O.K, Ottis! remélem majd nektek is ízleni fog!

    VálaszTörlés