Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg. liszt
- 1 cs. sütőpor
- 15 dkg. túró
- 6 ek. tej
- 6 ek. olaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só.
Töltelék:
- 2 ek. citromlé
- 1/5 kg. sárgabarack
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 ek. cukor
- 4 dl. tej
- 3 tojás.
Tetejére:
- 3 ek. baracklekvár
- 3 ek. citromlé.
A lisztet tálba szitáltam a sütőporral, majd a többi hozzávalóval összegyúrtam, kinyújtottam. Közepes, kikent tepsibe terítettem. A kihűlt pudingot összekevertem a tojáshabbal, ráöntöttem a tésztára, kiraktam a felezett sárgabarackokkal. 175 fokos sütőbe 35 -40 percig sütöttem. Amikor elkészült, a baracklekvárt, a citromlével felmelegítettem és a forró sütire kentem. Hidegen szeleteltem.
Márti, hát fantasztikusan szép a sütid, ide érzem az illatát.
VálaszTörlésAz illatát szinte én is érzem. Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKérlek, hogy nézz be hozzám! :)
VálaszTörlésNagyon szép lett a sütid! Most valamelyik nap sütöttem én is sárgabarackosat és annyira itt érzem a barack ízét nagyon finom tud lenni!
VálaszTörlésKöszi lányok ! a sárgabarackkal nem lehet nagyon mellé nyúlni :)
VálaszTörlésImádom a sárgabarackot, gyönyörű ez a süti, a fotók is nagyon jól sikerültek.
VálaszTörlésGyönyörű lett ez a sütemény és csak finom lehet.
VálaszTörlésKati, Aleda, köszi:)
VálaszTörlésNagyon szeretem ezt a fajta sütit, guszta nagyon!
VálaszTörlés