A Magyarországon töltött időszakomba, főleg a nyári időszakban, szinte nem volt olyan nap, hogy ne hallottam volna környezetembe eme népszerű étel említését. Tudom én, hogy gyors, laktató, finom, de az én családom úgy van vele, hogy megeszik, de csak úgy, ahogy itthon, készítjük, azt is egy szezonban 1-2 alkalommal.
Annyiban tér el a "magyar"lecsótól, hogy mi többféle zöldséget használunk fel hozzá, nem szoktuk csípősre készíteni, és a kolbász sem kötelező benne. Itt , Kolozsváron , gyerekkoromba a szüleink , meghatározó mértékben rizzsel készítették .
Hozzávalók:
- 2 húsos zöldpaprika
- 2 kápia paprika
- 2 kicsi cukkini
- 1 nagy padlizsán
- 4 fej hagyma
- kevés olaj
- 5 nagy paradicsom
- 2 marék rizs
- só, bors, majoránna.
Nagyon guszta! Finom lehet így is, ahogy te készíted, rizzsel szoktam néha, a cukkinisat még nem csináltam , de egész biztos hogy az is jó ízt ad neki!
VálaszTörlésMi is hasonlóan szoktuk készíteni rizzsel.
VálaszTörlésÉva, ha szeretitek a lecsót, ezekkel a + hozzávalóktól csak finomabb lesz!
VálaszTörlésKati, köszi a megerősítést :)
VálaszTörlésSzia, nézz be hozzám,kérlek, egy díjat szeretnék neked adni!
VálaszTörlésÉn így is, és úgy is szoktam készíteni, ahogy Éva. A cukkinis nálunk a töklecsó, padlizsán nélkül. Imádom! :)
Csilla, köszi szépen!
VálaszTörlés