2011. július 26., kedd

Corn dog , Marie Rose mártással

Virsli, kukoricás bundában! Nagyon finom, azonnal megkellet süssem, két egymást követő nap alatt, a családom kérésére.  Ez is olyan, gyors kategória, és ropogósan finom. 
A gyerek, természetesen, fél flakon ketchuppal ette, mi, "ketchanézzel"!

A mérce, 2 dl. pohár !

Hozzávalók:
  • 8 db. virsli
  • 1 db. tojás
  • 1/2 bögre kukoricadara
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • szénsavas ásványvíz
  • só, bors
  • olaj a sütéshez.
 Marie Rose szósz:
  • 1/2 bögre majonéz
  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. citromlé
  • só.

A tojást összekevertem a tejjel, sóztam, borsóztam, hozzáöntöttem a kukoricadara-liszt keverékhez, annyi ásványvizet öntöttem hozzá, hogy sűrű, palacsintatészta állagú legyen. Jobb, hogyha áll, de nem fontos. 
A virsliket kettévágtam, lisztbe mártottam, majd a masszába, és bő, forró olajba, arany barnára sütöttem. A szósz hozzávalóit, alaposan összekevertem, aki szereti, tehet bele aprított, erős paprikát is. 



     
     

11 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept, kifogom próbálni, még nem ismertem eddig ! Nagyon guszta és biztos nagyon finom is!

    VálaszTörlés
  2. Guszta, én kolbászt sütöttem így :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ez nagyon finom ki kell prónálnom.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Előbb elírtam, ezért a törlés, bocs.

    Szóval, tök jó! Van is itthon kukoricadarám, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  6. Guszta lett! Ilyet én is szoktam sütni, tényleg nagyon finom. :)

    VálaszTörlés
  7. Ez nagyon tetszik, ki is fogom próbálni, ezért viszem is a receptet.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó recept, szerintem a gyerekeim imádni fogják:) Ilyen szószt szoktam késziteni, nem tudtam, hogy ilyen szép neve van.

    VálaszTörlés
  9. A virslis változat, szerintem "lájtosabb"!
    a szószról, én is csak most olvastam, hogy ez a neve.
    Egyszerű és nagyszerű, próbáljátok ki :)

    VálaszTörlés
  10. Hogy ez milyen mutatós és nagyszerű.

    VálaszTörlés