Nagyon gyakori ebéd nálunk a krumpli gulyás, paprikás krumpli, hamar elkészül és laktató ebéd. Most egy kicsit másképpen készítettem, abból, ami itthon volt, így megbolondítva,a hagyományostól eltérve, nagyon finom fogás lett.
Hozzávalók:
- 1/2 kg. disznó comb
- 2 szál sárgarépa
- 2 paradicsom
- 1 kg. krumpli
- 2 fej hagyma
- só, bors, 2 babérlevél, petrezselyemzöld.
A krumplikat meghámoztam, felkockáztam, a répát úgyszintén. A hagymát apróra vágtam, kevés olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a répát, picit megsóztam, és pároltam együtt még egy keveset. A húst vékony csíkokra vágtam, sóztam, borsóztam, serpenyőben, minden oldalát megpirítottam. A már megdinsztelt hagymás-sárgarépás keverékhez adtam, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot, krumplit. Amiben sült a hús, felöntöttem vízzel, felforrósítottam, és ráöntöttem annyit, hogy a krumplit éppen ellepje 1 ujjnyival. Hozzáadtam a babérlevelet, majd lassú tűzőn, puhára főztem. Ha szükséges, még sózható.
Mivel a hús előzőleg meg volt pirítva, egyszerre fog megfőni a krumplival.
Mivel a hús előzőleg meg volt pirítva, egyszerre fog megfőni a krumplival.
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, káposztasalátával tálaltam.
Nagyon guszta és annak ellenére ,hogy egy laktató étel,olyan könnyűnek néz ki.
VálaszTörlésLájkolom! :D
VálaszTörlésMilyen vidám színek!!
VálaszTörlésNagyon guszta lett! Nem hiszed el , ma nálunk is gulyás volt ebédre. Elmentem itthonról délelőtt így a férjem készítette el, szereti a hasát és főzni is ha van kedve!
VálaszTörlésJ'aime beaucoup le goulach.
VálaszTörlésJe note ta version.
A très bientôt.
Aleda, így is van!
VálaszTörlésPetra, csak nyugodtan :)
VálaszTörlésAnazar, köszi!
VálaszTörlésÉva, akkor egyre járt az eszünk!
VálaszTörlésNadji, merci beaucoup:) essayez-le alors!
VálaszTörlés