Hozzávalók:
- 4 kg. őszibarack
- kb. 1 kg. meggy
- kilónként, 30 - 40 dkg. cukor
- 2 citrom.
Egy nagy tálba hideg vizet öntöttem, belefacsartam a citrom levét, ez majd megkeményíti a rostokat és megakadályozza az elpuhulást, és persze nem barnul meg a barack!
A félig érett, szép, hibátlan barackokat, félbevágtam, kimagoztam, recés késsel meghámoztam, és a citromos vízben áztattam , amíg elkészültem a hámozással.
A meggyet megmostam, és minden fél barack közepébe ültettem egy szemet, az alaposan kimosott, kiszárított üvegekbe rendeztem, arcukkal kifelé. Úgy tudjuk meg, mennyi szirupra lesz szükségünk, hogy a gyümölcsre töltünk vizet, kiöntve kimérjük és annyival szorozzuk, ahány üveg kompótunk van, persze célszerű, ha egyformák az üvegek.
Szirupot főztem, 1 liter vízhez, kilónként 30-40 dkg. cukorral, kihűtöttem, hidegen a gyümölcsökre öntöttem, lezártam őket. Egy nagy lábos alját kiraktam 2-3 réteg újságpapírral, rá sorakoztattam az üvegeket, majd félig felöntöttem hideg vízzel, befedtem. A dunsztolás, a víz gyöngyözésével kezdődik, ettől számítva, 25 percig lassú tűzön főztem. A fazékban hagytam kihűlni.
Ez egy gyönyörűség.Ízéről,nem is beszélve,csodafinom lehet.
VálaszTörlésNagyon ízletes lehet, látványra is nagyon szép!
VálaszTörlésNagyon finom! Milyen szépen raktad az üvegbe, jó ránézni. :)
VálaszTörlésNagyon mutatós ez a kompót, szemet gyönyörködtető.
VálaszTörlésNagyon szép lett, nem csak finom.
VálaszTörlésKöszi lányok! ez volt a cél, hogy szép is legyen, örülök, ha nektek is tetszik :)
VálaszTörléskırklareli
VálaszTörléstekirdağ
giresun
adıyaman
manisa
A63XRC