Már készítettem egy párszor, de mivel ide még nem jegyeztem be, most megteszem. Annyiban tér el a már sokak által ismert kovászos uborkától, hogy a kapor mellé, mi, csombort is teszünk.
Hozzávalók:
- formás uborkák, nálam most 2 kg.
- kb. 1 -1 1/2 liter víz
- só
- 4 cikk fokhagyma
- egy nagy szelet kenyér
- egy csokor friss kapor és csombor.
A zöld fűszereket az üveg aljára terítem, az uborkákat megmosom, végeit levágom, és keresztbe bevagdosom, majd az üvegbe sorakoztatom őket, a megpucolt fokhagymákkal. A vizet felforralom, amikor már fő, megsózom, annyira, mint egy elsózott levest. Forrón ráöntöm az uborkára, a tetejére kerül a szelet kenyér, lefedem, napos helyen érlelem, 3 - 4 napig.
A kenyeret kidobom belőle, hideg vízben lemosom az uborkákat, a levét leszűrve öntöm vissza, hűtőbe tárolom.
A kenyeret kidobom belőle, hideg vízben lemosom az uborkákat, a levét leszűrve öntöm vissza, hűtőbe tárolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése