2011. július 21., csütörtök

Káposztasaláta


Nagyon népszerű, országszerte felénk, ez a fajta káposztasaláta. Nem csak a háztartásokban, de az éttermekben is szinte mindig ezt tálalják. Mi is nagyon szeretjük,  szinte rendszerességgel készítem, kivéve, amikor nem a másik nagy kedvencünk, a kovászolt káposzta van terítéken.  A káposzta köztudottan, magas víztartalommal rendelkezik, ezért is jó nyáron a fogyasztása, nem mellesleg, magas a vitamin értéke, és finom  is. Aki még nem evett, feltétlenül kóstolja meg!

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej káposzta
  • só, bors, őrölt kömény,  almaecet, olívaolaj, cukor ízlés szerint.
A káposztát legyalulom, vagy vékonyra vágom, majd besózom, és hagyom állni egy keveset. Ízlés szerinti cukrot, almaecetben feloldok, vízzel felöntöm. Amikor már levet engedett a káposzta, leszűrőm, összevegyítem a salátalével, megszórom őrölt köménnyel, borssal, meglocsolom olívaolajjal, paradicsom szeletkékkel díszítem. 

4 megjegyzés: