2011. július 21., csütörtök

Krumpli gulyás másképpen


Nagyon gyakori ebéd nálunk a krumpli gulyás, paprikás krumpli, hamar elkészül és laktató ebéd. Most egy kicsit másképpen készítettem, abból, ami itthon volt,  így megbolondítva,a hagyományostól eltérve,  nagyon finom fogás lett.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg. disznó comb
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 1 kg. krumpli
  • 2 fej hagyma
  • só, bors, 2 babérlevél, petrezselyemzöld.
A krumplikat meghámoztam, felkockáztam, a répát úgyszintén. A hagymát apróra vágtam, kevés olajon, üvegesre pároltam, hozzáadtam a répát, picit megsóztam, és pároltam együtt még egy keveset.  A húst vékony csíkokra vágtam, sóztam, borsóztam, serpenyőben, minden oldalát megpirítottam. A már megdinsztelt hagymás-sárgarépás keverékhez adtam, a meghámozott, apróra vágott paradicsomot, krumplit.  Amiben sült a hús, felöntöttem vízzel, felforrósítottam, és ráöntöttem annyit, hogy a krumplit éppen ellepje 1 ujjnyival. Hozzáadtam a babérlevelet, majd lassú tűzőn, puhára főztem. Ha szükséges, még sózható. 
Mivel a hús előzőleg meg volt pirítva, egyszerre fog megfőni a krumplival. 
Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, káposztasalátával  tálaltam. 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és annak ellenére ,hogy egy laktató étel,olyan könnyűnek néz ki.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta lett! Nem hiszed el , ma nálunk is gulyás volt ebédre. Elmentem itthonról délelőtt így a férjem készítette el, szereti a hasát és főzni is ha van kedve!

    VálaszTörlés
  3. J'aime beaucoup le goulach.
    Je note ta version.
    A très bientôt.

    VálaszTörlés
  4. Éva, akkor egyre járt az eszünk!

    VálaszTörlés
  5. Nadji, merci beaucoup:) essayez-le alors!

    VálaszTörlés