2011. április 26., kedd

Sonkás tormás csirkecombok Melcsi módra


...avagy, hogyan használjuk fel a Húsvéti maradékokat? Ezt a receptet, a volt kolléganőmtől kaptam, valamikor, szépen őrizgettem a kis füzetkémbe, mostanáig. Kipróbáltam, és nagyon finom, bánom nem sütöttem meg hamarabb. Köszi Melcsi, nagyon ízlett!

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • 15 dkg. sonka ( ledarálva )
  • 2 evőkanál reszelt alma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál ecetes torma
  • 2 vastag szelet kalács ( kockára vágva )
  • 1 tojás
  • zöldpetrezselyem
  • só, fehérbors.
A töltelék hozzávalóit, alaposan összekevertem, sóztam borsóztam, a sonkát nem daráltam, hanem nagyon apróra vágtam




A combok bőrét óvatosan meglazítottam, és megtöltöttem a töltelékkel. Sütőzacskóba sütöttem pirosra, de süthető hagyományosan tepsiben is. Rizibizivel  ( receptje itt ) uborkasalátával tálaltam. 

1 megjegyzés: