Biztos már sokan unják, de nálunk most van a szezonja, és én nagyon szeretem. Finom, könnyű, tavaszi krémleves.
- 1 csokor friss medvehagyma
- 1 kis fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 3 krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 1 dl. tejszín
- só, bors, szerecsendió.
Az olvasztott vajban, megpároltam a felaprított hagymát, fokhagymát, ha már üveges, rászórtam a felaprított medvehagymát is, a megpucolt, kockára vágott krumplit, sóztam, borsóztam, szerecsendióval ízesítettem, és felöntöttem 1 és fél liter vízzel. Amikor a krumpli puhára főtt, levettem a tűzről, összeturmixoltam, hozzáöntöttem a tejszínt, és visszatettem a tűzre, de csak éppen annyira, hogy újból felforrjon, ezzel el is készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése