Én elég sokáig kibírnám hús nélkül, de mivel két húsimádó pasival élek, ez szinte lehetetlen. Ezt a rántott csirkecombot, viszont azért szeretem, mert tejben előfőzöm, amitől puha és zamatos marad a hús.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb, (vagy igény szerint több)
- 3 dl. tej
- 5 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál szemes bors
- só
- 2 tojás, liszt a panírhoz.
Köret:
- 20 dkg. rizs
- 1 kis fej hagyma
- 1 kanál olaj, pici só
- egy marék párolt borsó.
A csirkecombokat kettévágtam, megmostam, besóztam. Lábosba tettem, felöntöttem a tejjel,beledobtam a megpucolt kissé összenyomott fokhagymákat, borsót, és forrástól számítva bő öt percig előfőztem a combokat, majd leszűrtem. Ezután a lépés után, sütőben is kisüthető. A tojásokat pici sóval felvertem, és a combokat, szokásos módon, liszt -tojás, liszt - tojásba mártottam, kétszer megismételve, majd forró felhevített olajban, pirosra sütöttem. A rizibizihez, előfőztem a rizst, a reszelt hagymát megfuttattam, majd a borsóval összekevertem. Friss salátával tálaltam.
Szia Mártikám!De szép karácsonyi lettél!
VálaszTörlésKöszi! de ez még csak Mikisre szántam :)
VálaszTörlés