Már sok blog társamnál csodálattal néztem, a szebbnél-szebb, virág, napraforgó stb. kelttészta alkotásokat. Most én is kitaláltam és elkészítettem a sajátomat. A mai gulyásleveshez, ezt sütöttem második fogásnak. Persze mi mással, mint medvehagymával. Szeretem ezt a friss, pikáns ízt, ezért nem volt kérdés, hogy ez is kerül a tésztába.
- 40 dkg. liszt
- 2 evőkanál kukoricadara
- 2 tojás
- 2 dkg. élesztő
- 5 dkg. vaj vagy margarin
- 1/2 liter langyos tej
- 1 mokkáskanál cukor,2 teáskanál só.
- 10 dkg. margarin vagy vaj
- 1/2 evőkanál só
- medvehagyma .
- 1 felvert tojás
- kukoricadara.
A hosszabbik felén szorosan feltekertem, és kétujjnyi szeleteket vágtam belőle éles késsel. Kikent tortaformába körbe rakosgattam...
a felvert tojással bekentem a tetejét, kukoricadarával megszórtam. 180 fokra, előmelegített sütőben, 20- 25 perc alatt megsütöttem.
De szép! Nagyon - nagyon szép. Én is ki fogom próbálni. Most már látom az elkészítés menetét is. Köszi.
VálaszTörlésKöszi! kaptam egy új fényképezőgépet és már egy kicsit túlzásba viszem a fotózást, de magamról tudom, szívesebben olvassa bárki azokat a recepteket, ahol lépésről lépésre vannak közölve.
VálaszTörlés