Másik nagy bárányos kedvenc, a báránysajt, más néven, drob. A bárány belsőségekből készül, friss aromás zöld fűszerekkel, a közepében tehetünk főtt tojásokat, én most nem tettem. A bélhártyába töltve sütjük.
Hozzávalók:
- báránybelsőségek vegyesen (máj, tüdő, szív, vese )
- só, bors
- 1 fej hagyma
- 1 - 1 csokor zöldhagyma és friss zöld fokhagyma
- friss kapor, petrezselyem zöldje
- 2 tojás
- zsír
- 1 darabka bélhártya.
A kockákra vágott belsőségeket, a máj kivételével, a hagymával, egész borssal, feltettem főni, annyi vízben, hogy éppen ellepje. A keletkezett habot leszedtem. 30 - 40 perc után, a májat is hozzáadtam, így együtt főztem még 15 percig. Leszűrtem, és hagytam kihűlni. Ha már kihűlt, ledaráltam, a zöldhagymával, fokhagymával. Hozzáadtam a két tojást, sóztam, borsóztam, belekerült az aprított kapor és a petrezselyem zöldje. Egy szögletes tepsit vastagon kikentem zsírral, ráterítettem a bélhártyát, hogy a szélei lelógjanak, erre a masszát, beterítettem, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöttem. Hidegen szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése