Ez az omlós "ischler", családi recept, és minimum dupla adagot készítek egyszerre, annyira finom, főleg ha a mandulás változatot sütöm. Most is így történt, dupla adagot sütöttem, és már alig van belőle.
Hozzávalók:
- 14 dkg. vaj
- 14 dkg. liszt
- 9 dkg. őrölt mandula vagy dió
- 7 dkg. porcukor
- csipetnyi só.
Krém:
- 15 dkg. puha vaj
- 5 dkg. porcukor
- 6 dkg. főzőcsoki
- 5 cl. rum.
Máz:
- 2 evőkanál tej
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg. vaj.
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrtam, és 2 órán át, hűtőben pihentettem. Alaposan belisztezett felületen, nem túl vékonyra kinyújtottam, pogácsa szaggatóval kiszúrtam, világosra sütöttem. Amikor kihűlt, a krémmel kettőt összeragasztottam. A puha vajat összekevertem a cukorral és a gőz fölött felolvasztott csokival, legvégül hozzáadtam a rumot (pótolható aromával is). A mázhoz, a tejet a kakaóval és a cukorral összefőztem, ha már krémes állagú, levettem a tűzről, és beledobtam a vajat, ha elolvadt, még melegen a sütik tetejét megkentem vele.
Nagyon guszta! Biztos megsütöm. Én is ezt az ischlert szeretem; a csokikrémest.
VálaszTörlésOtthon ezt sütöttük,Mo. meg lekvárral készítik. Számomra ez "az isler" !
Törlés