Úgy látszik, mostanában spenót őrületben szenvedek! Makacskánál látva mostanság a megszaporodott muffin recepteket, jutott eszembe, hogy számtalanszor sütök muffin-t, de még nem került fel egy receptem sem. Ez pont egy sós változat, friss spenóttal, alkalmas hidegtálra, vagy vacsorára, ahogy most mi ettük. Készült hozzá egy kis juhtúrós kence, így még különlegesebb lett.
- 15 dkg. spenót
- 2 tojás
- 20 dkg.telemea sajt
- 4 cikk fokhagyma
- 25 dkg. liszt
- 1 teáskanál só
- 3 teáskanál sütőpor
- 0,8 dl olívaolaj
- 3 dl. író vagy natúr joghurt.
A spenótot megpucolom, megmosom és forró vízben pár percig forralom, leszűröm és a fokhagymával összeturmixolom. Muffinsütő forma mélyedéseit olvasztott margarinnal kikenem, és amíg elkészül a massza a hűtőbe tartom, de akinek van, erre a célra papír ezzel bélelje ki a formákat, akkor a forma kikenése elmaradhat. A lisztet a sóval, sütőporral elvegyítem. A tojásokat elkeverem az olajjal, az íróval / joghurttal, és a spenóttal, majd gyorsan hozzáadom a lisztes keveréket, legvégül a telemeakockákat beleforgatom. Nem szabad sokáig keverni, mert száraz lesz a muffin. A formákba kanalazom a tésztát, de csak félig szabad megtölteni. 160 fokon 15 - 20 percig sütöttem.
Juhtúrós öntet:
- 5 dkg. juhtúró
- tej
- 1/4 őrölt chili paprika
- 2 teáskanál szezámmag.
A juhtúróhoz annyi tejet adok, hogy krémes állagú legyen, beleszórom a chilit, szezámmaggal megszórom a tetejét.
Nagyon szépek lettek, olyan üde zöldek, biztos finom is. Tényleg megszaporodtak nálam a muffinok, nem tehetek róla imádom.:)
VálaszTörlésPróbáld ki, nagyon fincsi! csak nyugodtan szaporodjanak, mi is nagyon szeretjük :)
VálaszTörlés