A finisbe, még megosztom veletek ezt a saláta receptet !
Hozzávalók /4db. 2 dl.-es formához/ :
- 1 közepes alma
- fél citrom leve
- 6 dkg. ecetes uborka
- arasznyi póréhagyma
- 1 olajos tonhal
- 12 dkg. majonéz
- 4 ek. tejföl
- só, fehérbors
- 1 kk. csípős mustár
- 6 lap zselatin (10g.)
- 8 ek. fehérbor.
A majonézt simára kevertem a tejföllel, sóztam, borsóztam és a mustárral ízesítettem, beleforgattam az almát, uborkát, pórét és a halat. A zselatint a csomagoláson leírtak alapján felpuhítottam, majd kinyomkodtam, és a felforrósított borban felolvasztottam. Folyamatosan keverve, a salátához öntöttem. (egyelőre híg lesz, de majd megköt!) Hideg vízzel kiöblített formákba, színültig töltöttem, és legalább 3 óra alatt köt meg, én egy nappal előzőleg készítettem el.
Tálalásnál, a formákból kiborítva tetszés szerint díszíthető. Pirítós illik hozzá.