2012. december 19., szerda

Sárgarépás-póréhagymás leves sajttal


Krémleves kedvelőknek kötelező elkészíteni! Isteni finom, melengető ebben a zimankóba.

Hozzávalók:
  • 4 sárgarépa
  • 3 nagy krumpli
  • 1 póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. csípős mustár
  • 1 liter húsleves
  • 10 dkg. reszelt sajt
  • 1 ek. vaj
  • só, bors, mustár.
A zöldségeket felkockáztam, a sárgarépát, pórét, a felhevített vajon megpirítottam, a zúzott fokhagymát is. Sóval, borssal ízesítettem, felöntöttem a húslevessel, és a kockákra vágott krumplit hozzáadva puhára főztem. Botmixerrel pürésítettem, belekevertem a mustárt, és ha még szükséges, utánaízesíthető. Megszórtam a reszelt sajttal, forrón tálaltam. Én pászkával ettem.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a krémleveseket, a póréhagyma is a kedvencem, ez azt jelenti ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés