Mustár párti vagyok, ezért már rég izgatta a fantáziámat, hogy vajon milyen lehet a házi készítésű ? Annyi mindent csinálok-csináltam házilag, gondoltam, ezt is kipróbálom. Hát, nem nagyon ízlett, gondoltam, még szerencse, hogy csak egy kis üvegcsével kísérleteztem, és bánatosan betettem a hűtőbe, gondoltam, majd valamibe elhasználom. Aztán, ott várt, türelmesen, pár nap után elővettem, beleszagoltam, és tökéletes mustár illata és íze lett. Biztos ez a titka, hogy pár napig érlelni kell!
Hozzávalók:
- 10 dkg. mustármag
- 1/2 dl. borecet
- 1/2 dl. víz
- 1 kk. torma
- pár csepp citromlé
- csipetnyi só
- 1-1 fél mokkáskanál bors, szárított tárkony, szegfűbors.
Aki szereti a csípős mustárt, növelje a torma mennyiségét.
Na, a házi mustár gondolata engem is régóta foglalkoztat annál is inkább, hoyg egyszer egy finomnak tűnő receptet is találtam hozzá. Másabb mint a tied, bár nem tudnám megmondani, hogy pontosan mi jár bele. Meg kellene találnom ahhoz a lapot, amiben olvastam, vagy fel kellene hívnom a barátnőmet, aki egyszer szintén említette, hogy az ő vidékükön úgy csinálják. Szerintem is szükséges hozzá az érlelés. Biztos finom ez a változat!
VálaszTörlésRomváry Vilmos "Fűszerek könyvéből"a tipp :)
Törlésjaj de jó Márti, hogy túl vagy a költözködésen! A karácsony már békés körülmények között ér majd! :-) Nem minden egoizmus nélkül mondom ezt, mert alig várom a karácsonyi receptjeidet (is)! :-)))
VálaszTörlésSok puszi neked újra itthon (nekem itthon :-))!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésNekem mondod? strapás volt a nyár.Már töröm a fejemet az ünnepi fogásokon :) köszi, nyugodtan, most már nekünk is az!
TörlésFő hogy győztél sikerélményed van! Nagyon szeretem én is a mustárt de eddig még nem jutott eszembe hogy házilag is lehetne? Biztos finom, guszta!
VálaszTörlésValóban az, főleg ha szereted :)
TörlésÉn is kipróbálnám szívesen, csak azt hiszem átpaszíroznám vagy ilyesmi, mert én nem szeretem daraboson:)
VálaszTörlésAkkor ajánlóm, a mozsárban zúzzál mindent porrá, akkor krémszerű lesz!
Törlés