Egészen egyszerűen, összeházasítottam a magyar és mexikói ízeket! Grillcsirkéből mindig marad, ezért ennek a felhasználásához igazodtam. Tortilla, buritto, mind remek, mexikói specialitás, amibe többek közt, bab is kerül, meg csípős szósz, ebből mindkettő kimaradt. Hol a magyar beütés? a hozzávalókból máris kiderül!
Tortillához:
- 12 dkg finomliszt
- 12 dkg. kukoricaliszt
- 1 kk.só
- 1 kk.sütőpor
- 2 ek. olaj
- 2 - 2,5dl. langyos víz.
- sült hús maradék (ha nincs 1 csirkemell)
- olaj
- só, bors, pirospaprika
- 1 ek. méz
- saláta
- lilahagyma
- káposzta
- paprika+ csípős paprika
- csicsóka.
- 2 dl. tejföl
- só
- 2 cikk zúzott fokhagyma.
A csirkét egyforma csíkokra vágtam, meglocsoltam egy kevés olajjal, megszórtam a fűszerekkel, mézzel, jól összeforgattam, majd forró serpenyőben, minden oldalát megpirítottam. A salátát megmostam, hagymát felkarikáztam, a káposztát, paprikát, csicsókát vékony csíkokra vágtam. A tejfölben elkevertem a sót, fokhagymát. A tortilla tésztát elosztottam 6 részre, majd mindegyiket egyenként, vékonyra kinyújtottam. Felforrósított teflonba (nem kell kikenni!) tettem, majd amikor kezdett felhólyagosodni, megfordítottam.
A kisült lapokat megkentem a tejfölös öntettel, megszórtam hússal, majd a zöldségekkel, a miénkbe erős paprikát is tettem, feltekerve kínáltam.
A fiúk kézzel-lábbal tiltakoznak a csicsóka ellen, még csak meg sem akarták kóstolni. Én nagyon szeretem, 3 évig kimaradt az életemből, ezért aztán, szinte mindenhez eszem, nem szoktam őket becsapni, most először megtettem, persze, utólag bevallottam, elmondásuk szerint, észre sem vették!
Ez fincsi lehet:)
VálaszTörlésIgen, nagyon!
VálaszTörlés